woensdag 15 oktober 2008

Tip 3: Harold Lloyd in Caermersklooster


Hij wordt steevast in één adem genoemd met Buster Keaton en Charlie Chaplin als grootmeesters van de vooroorlogse stomme film, mat zichzelf op grandioze manier het typetje van stuntelig burgermannetje met strohoed en eeuwige zwarte brilletje aan, won in '52 een oscar voor zijn hele carrière als 'master comedian and good citizen', fotografeerde zowel Marilyn Monroe als honderden Tinseltownpin-ups (in 3D, vergeet het gepaste brilletje er niet bij te nemen) en is verantwoordelijk voor één van de meest iconische beelden uit de filmgeschiedenis (zie foto hiernaast, uit 'Safety Last', 1923).
Wie nu nog niet in de mot heeft dat we het over Harold Lloyd hebben, moet dringend eens een bezoekje brengen aan het Caermersklooster in het Gentse Patershol. Daar loopt nog tot 21 december een expositie over het leven en werk van deze legendarische Hollywood-komiek, opgesteld door zijn kleindochter Sue. U krijgt zowel een uitgebreide collectie foto's, originele filmposters en dito attributen als -uiteraard- uitvoerig beeldmateriaal te zien. Een aanrader voor wie een vrij moment nuttig wil spenderen. Toegang gratis.


Sta bovendien zeker ook eens stil bij "Glans & Duister", de fototentoonstelling van voormalig modefotograaf Eric Standaert en ondervind aan den lijve het drastische contrast tussen de extravagante glitter en glamour van de rode loper en de helse stofwereld op een immense vuilnisbelt in Phnom Penh (Cambodja).

4 opmerkingen:

Thijs R.C. Vandewoude zei

Strogoed? Dat klinkt als iets dat Piet Huysentruyt zou zeggen. En 't is Lloyd, niet Llyod. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn om de naam van je onderwerp juist te schrijven, toch?

Annelies DB zei

Lander, die tentoonstelling van het werk van Eric Standaert, is die ook in het Patershol?

lander deweer zei

@ annelies: jazeker,in hetzelfde gebouw, en ook gratis bovendien

@thijs: gelukkig ben jij tenminste nog bij de les

Thijs R.C. Vandewoude zei

Graag gedaan.