donderdag 13 november 2008

Confuse The Cat (Vooruit, 12/11)

Van het peloton Joy Division-, Gang Of Four-, en andere 80's iconen-adepten die enkele jaren geleden alle hippe hitlijsten overspoelden, hebben enkel Interpol en Editors zich weten te handhaven (de al te potsierlijke Killers zwijgen we in deze liever dood). De andere hebben in tussentijd hun grenzen mijlenver verlegd (Bloc Party) of kampen al een tijd met een knoert van een creatieve impasse (Maximo Park, Franz Ferdinand,...). Het strekt de jongens van Confuse The Cat dan ook tot eer dat ze nu al 4 platen lang (hun nieuwste, 'Kericky', ligt nu in de rekken) gedecideerd het post-punkpad blijven bewandelen.

Wij zagen ze enkele jaren geleden nog in het voorprogramma van The Rifles (iemand daar nog iets van gehoord?), gisteren stonden ze in de Balzaal van de Vooruit. Helaas werden wij niet overtuigd, was Confuse The Cat niet de muziek die wij op dat moment wilden horen, stond het volume verdorie op zijn minst een paar tanden te luid (definitely on eleven) en hadden wij met A Place To Bury Strangers onze portie "zwartzakkenmuziek" voor deze week al gehad. Timing is alles in het leven, nietwaar.

Desalniettemin bekeken wij nadien maar wat graag nog eens de legendarische sketch van Monty Python, waar Confuse The Cat zijn groepsnaam haalde. "Fin de siècle ennui"!

Geen opmerkingen: