donderdag 27 november 2008

A Brand (Voouit, Concertzaal, 26/11)

A Brand: sommigen noemen hun muziek discorock, anderen pretpunk. Noem het voor ons part zoals je wilt, maar vaststaat dat wij nooit ofte nimmer een plaat van dit Antwerps combo in huis zouden halen. Nochtans heeft dit jolige vijftal met catchy singles als "Hammerhead", "Killer Queen" en "Riding Your Ghost" in enkele jaren tijd reeds een uitgebreide schare fans achter zich -euh- geschaard.

Dat bleek ook gisteren in Concertzaal van Vooruit, goed volgestroomd met vooral uitzinnige studenten die wij er niet van verdenken meer dan twee keer per jaar een concertticket te kopen (9 op 10 is dat andere ticket voor Milow of Keane bestemd). Niets op tegen, maar het zegt ons inziens wel iets over de muziek van A Brand. Bij momenten inderdaad erg catchy, Flying V- gitaren die fris soleren en opzwepende vocalen die gevat harmonïëren. Maar toch. Echt raken kon A Brand ook gisteren ons niet, de finegetunede podiumkunstjes en strak in het witte maatpak zittende groepsleden ten spijt. Te veel terend op zelfde trucje, te veel herinneringen oproepend aan pakweg Queen, Aerosmith of Daan, te afgelikt kortom.

Neen, geef ons dan maar lap wildemannenmetal à la Lightning Bolt (niét die sprinter, wel een duivels duo!) Zaterdag in Recyclart in Brussel (onder station Brussel-Kapelleberg), nu al op YouTube. Niet voor gevoelige oren!

Geen opmerkingen: